Ако някой кара 33 4х4 нека да сподели мнението си тук.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мнения за 33 4x4
Collapse
X
-
Първата ми Алфа беше 33 1.5 SW 4x4 105 конски сили '87 г.
Механично включване на задния мост, колата в покой. Не я карах на двата моста в нормални условия. Измъквала ме е от доста кални и снежни ситуации, но да не забравяме, че все пак не е джип и не трябва да се очакват чудеса. Липсата на бавни предавки и прекалено сложни терени и самочувствието, че се кара кола 4х4 води до прегряване( баща ми успя). Много ме радваше колата и е видяла доста язовири и непочистени от сняг паркинги. Даже успя да присъства и на първия Италфест
Last edited by MrX; d.m.y г., 23:53.
-
Ми аз па съм чувал, че нагоре умират ... и в тоя ред на мисли ако колата ти е за гонки, конете не са достатъчни, но пък за сметка на това прави добър старт .... и чупи съединителЗа оффроад мрх-а каза, по-скоро тва 4х4 е за ледове и сняг .. тая зима лично изпитах нужда от едно awd, така че за всеки влак пътници.
33 16v/MR2 SW20/S3 8L
Comment
-
и моята първата беше такава 1984г. боксер 1.5 с карбуратор 4х4 с механично включване на задния мост. Нямаше улица в София през зимата която да ме спре да мина. В завоите беше като залепена.Но все пак е градска кола!...а и включех ли задния мост разхода се умножаваше по 3.14
още съжалявам че я продадох тук във Варна за смешни пари след като я карах 10 години без проблем.Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
Comment
-
Първоначално публикувано от svilenalpanev Покажи съобщениеЗабелязах, че като е включен задният мост на завой задното колело от вътрешната страна преплъзва.
Искаш да кажеш, че гумата се влачи и се прави на такава с АБС, т.е. не смогва на въртенето на другите три, нали така?
Аз мисля, че двата диференциала нещо не се спогаждат.1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
и делта
Comment
-
Това ще да е някакъв анти-шпер
Искаш да кажеш, че гумата се влачи и се прави на такава с АБС, т.е. не смогва на въртенето на другите три, нали така?
Аз мисля, че двата диференциала нещо не се спогаждат.
При завой предните гуми изминават по-дълъг път от задните. Също така и тези които са от външната страна на завоя от другите които са от вътрешната. Затова са създадени планетарните механизми. Ако двата моста са свързани без нещо подобно е естествено едно колело да преплъзва, тъй като се въртят с еднаква честота а изминават различен път. Ако има разлика между двата диференциала и на право ще преплъзва.Last edited by svilenalpanev; d.m.y г., 23:34.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениемани го тва 4х4 http://www.youtube.com/watch?v=ur7NZQczh_w
Comment
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениемани го тва 4х4 http://www.youtube.com/watch?v=ur7NZQczh_w
Тя тази е само със задно http://www.youtube.com/watch?v=DFV2a...eature=relatedАlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Днеска се наложи да я пробвам
Затънах до язовира
Наложи се спешно да оправя системата
Включих я и
Густо!
Оставих я така и ѝ засякох разхода
Същия беше
8,2 газ
Джорди е много прав
Разлика няма
Дължи се на префектния диференциалНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment